Укрзалізниця потребує близько $2 мільярдів у розвиток галузі - Кравцов

Укрзалізниця потребує близько $2 мільярдів у розвиток галузі - Кравцов

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" цього року запланувала безпрецедентні інвестиції – 26 млрд грн. Але потребує додатково близько 2 млрд дол. США.

Про це розповів в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов на конференції «UZ: Investor Day 2018», яка проходить в Одесі, повідомляє прес-служба товариства. 

"Цьогоріч в Укрзалізниці заплановані безпрецедентні інвестиції в розвиток галузі – понад 26 млрд грн. Але цього недостатньо, і компанія потребує додатково близько 2 млрд дол. США", - сказав Кравцов.

За його словами, наразі Укрзалізниця реалізує велику кількість інвестиційних проектів через постійний дефіцит у коштах, який залізнична галузь відчувала впродовж останніх 10 років і особливо гостро – протягом останніх 5 років. «Наразі маємо надолужувати все те, що не було зроблено вчасно, тому реальна потреба в інвестиціях становить ще близько 2 млрд доларів США. І для цього потрібно віднайти інструменти для залучення приватного капіталу в усіх необхідних напрямках. Тому ми розпочинаємо системну роботу щодо вироблення механізмів залучення приватних інвестицій»", - пояснив керівник Укрзалізниці.

Він зазначив, що компанія готова запропонувати інвесторам кілька напрямків для інвестицій, які можуть бути цікавими. Зокрема, це інвестиції в тяговий рухомий склад, вантажні вагони, термінальні та вагонні комплекси. "Це основні великі напрямки, співпраця за якими може принести великому бізнесу прибутки, а Укрзалізниці – оновлення основних фондів», - зауважив Кравцов.

Читайте також: Укрзалізниця за два роки отримає 7 тисяч вагонів за кредитні кошти ЄБРР

Він також наголосив, що пріоритет інвестиційної політики, яка наразі реалізується компанією, – інвестиції в рухомий склад, локомотиви, пасажирські та вантажні вагони. «Ми почали працювати з оновлення парку тепловозів, електровозів. Також у цьому році поповнимо парк вантажних вагонів на 7 тис. одиниць, що є рекордним показником за останні 8 років. Зокрема, вже побудовано понад тисячу вагонів на власних підприємствах. До кінця року буде побудовано понад 3,5 тис. одиниць», - розповів Кравцов.

У цьому році, за його словами, також заплановано придбати 60 пасажирських вагонів, 2 секції електропоїздів, модернізувати 226 пасажирських вагонів і 100 секцій електропоїздів.

Серед великих інфраструктурних проектів, які реалізуються Укрзалізницею, - будівництво Бескидського тунелю, який було відкрито минулого тижня, електрифікація дільниць Потоки – Золотнишине, Ковель – Ізов – Держкордон, початок електрифікації дільниці Долинська – Миколаїв, збільшення пропускної спроможності напрямку Запоріжжя – Комиш-Зоря – Волноваха – Маріуполь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-