Справа Насірова: перебої зі світлом у суді не дали зачитати обвинувальний акт

Справа Насірова: перебої зі світлом у суді не дали зачитати обвинувальний акт

Укрінформ
У судовому засіданні у середу, 30 травня, у рамках розгляду справи екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова суд розглянув лише питання відводу прокурорів САП, і не було зачитано жодної сторінки обвинувального акту.

Про це інформує прес-служба САП у Facebook.

"Незважаючи на те, що у попередньому засіданні суд вже відмовив захисту (Насірова — ред.) у відводі прокурорів, обвинувачений повторно заявив клопотання про відвід прокурорам САП Роману Симківу та Андрію Перову. Суд знову відмовив стороні захисту у відводі прокурорів", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що у зв’язку з перебоями електропостачання "повноцінне в сенсі часу засідання суду не відбулося".

"Фактично суд лише зміг відмовити у відводі прокурорів, а прокурор САП не зміг зачитати жодної сторінки обвинувального акту. Після того, як з’явилося електропостачання, час, відвідений на судове засідання, було вичерпано", - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що станом на сьогодні з обвинувального акту у цій справі прочитано лише 245 сторінок з усіх 774.

Наступне судове засідання призначено на 15 червня на 9:00.

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня цього року прокурор САП Андрій Перов повідомив, що скорочена версія складалася з 70 сторінок, і вона була б зачитана за 1-2 засідання.

Екс-очільника ДФС звинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364)  та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). Насіров обвинувачується в тому, що в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

Читайте також: Холодницький прогнозує, що справа Насірова "застрягне" в суді майже на два роки

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС.

Він подав позов до суду, щоб поновитися на посаді.

16 травня суд продовжив обов’язки, покладені на Насірова, повернув йому внутрішній паспорт і скасував арешт годинників дружини.

21 травня Насіров вже заявляв відвод прокурору САП Перову, суд відмовив Насірову у задоволенні цього клопотання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-