Князєв просить журналістів допомогти із розслідуванням убивства Бабченка

Князєв просить журналістів допомогти із розслідуванням убивства Бабченка

Укрінформ
Голова Національної поліції Сергій Князєв закликав журналістів повідомляти в правоохоронні органи інформацію, яка б допомогла розслідуванню вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сьогодні вночі сам уважно відслідковував Інтернет. Мені дуже до вподоби позиція журналістів, така консолідована, заклики "давайте разом збирати інформацію, з камер, свідчень". Шановні журналісти, приносьте нам! Якщо ви хочете створити приватну детективну агенцію - це одна історія. Друга історія - ви зобов'язані, згідно з чинним законодавством, надати відому вам інформацію нам, Національній поліції або будь-якому правоохоронному органу", - сказав Князєв.

Читайте також: Європу закликають надавати притулок журналістам, яким небезпечно у Росії

Як повідомлялося, російського журналіста Аркадія Бабченка, який останнім часом жив в Україні, вбили увечері 29 травня у Києві на порозі власної квартири. Журналісту тричі вистрелили у спину. Він помер у машині "швидкої".

За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією із версій вбивства у поліції вважають професійну діяльність журналіста.

За опозиційні погляди журналіста переслідували у Росії. У 2017 році Бабченко через погрози та небезпеку для свого життя виїхав за межі Росії. Спочатку мешкав у Празі, згодом у Києві, де став ведучим програми "Prime: Бабченко" на кримськотатарському телеканалі ATR.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-