Клімкін в ООН: Кремлівський режим завжди вважав Бабченка ворогом

Клімкін в ООН: Кремлівський режим завжди вважав Бабченка ворогом

Укрінформ
Російський журналіст Аркадій Бабченко, який був убитий в вівторок у Києві, був противником кремлівського режиму та боровся за демократичну Росію з території України.

На це звернув увагу в вівторок під час засідання Ради Безпеки ООН міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Аркадій Бабчекно, російський журналіст і добре відомий противник російського режиму, був убитий біля своєї квартири в Києві. До того, як він прибув в Україну, його змусили залишити Росію після нападів і загроз на адресу його та його родини", - повідомив у відповідь на репліку російського постпреда при ООН Павло Клімкін.

Читайте також: Постпред Росії при ООН використав факт убивства Бабченка у промові в Радбезі

Як підкреслив український міністр, журналіст "продовжив боротися за демократичну Росію з України, тож, звичайно, Москва завжди розглядала його в якості ворога".

Клімкін зазначив, що українська поліція вже розпочала розслідування.

"Поки що занадто рано говорити, хто стоїть за цим, але розбір аналогічних випадків дає нам грунтовні підстави вважати, що Росія використовує й інші види тактики для дестабілізації обстановки в Україні. Зокрема, проводяться теракти, підривна діяльність та політичні вбивства", - заявив глава українського МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-