Голодування Сенцова, чемпіонський десант і шалені

Голодування Сенцова, чемпіонський десант і шалені "вовчиці"

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Цього тижня активісти знову вийшли під російські дипустанови з акціями на підтримку незаконно засудженого режисера Олега Сенцова. 16 травня український політв'язень  оголосив безстрокове голодування в російській колонії, де відбуває 20-річний термін за обвинуваченням у тероризмі. Він вимагає відпустити всіх українців, яких утримують у Росії та в анексованому Криму. Сенцов заявив про намір голодувати "до трагічного кінця". На фото – акція біля генконсульства РФ у Харкові.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

А під Адміністрацією Президента України активісти провели акцію "Досить сидіти" на підтримку Олега Сенцова й інших українських політв'язнів. Вони, зокрема, вимагали від влади призначити відповідального за звільнення бранців Кремля, який також мав би інформувати родичів політв'язнів про дійсний стан справ.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

На території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" вшанували пам'ять жертв політичних репресій. У Биківнянському лісі був об'єкт спеціального призначення НКВС, де наприкінці 1930-х – у 1940-х роках відбувалися масові захоронення розстріляних і замордованих. За даними науковців, тут покоїться близько 100 тис. репресованих комуністичною владою.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

У столичній церкві Різдва Христового відбулася панахида за Тарасом Шевченком з нагоди 157-ї річниці перепоховання Великого Кобзаря в Україні. Саме в цій церкві в травні 1861 року було встановлено труну з тілом поета, яку перевозили із Санкт-Петербурга до Канева, та відбулося відспівування Кобзаря. У церкві з метою увічнення пам'яті Шевченка розміщено його посмертну маску.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Такий вигляд наразі має територія, на якій розміщуватиметься майбутня інфраструктура швидкісного залізничного сполучення Київ – аеропорт "Бориспіль". За інформацією Укрзалізниці, станом на 22 травня уже виконано близько 25 відсотків загального обсягу робіт із будівництва. Зокрема, розроблено проект будівництва залізничної гілки, проведено роботи із землевідведення, розпочато формування земляного полотна та технічне укладання решітки. В подальшому планується звести залізничний міст завдовжки 272 м над автотрасою Київ - Харків, побудувати пасажирські платформи з навісами біля аеропорту "Бориспіль", повністю впорядкувати земельне полотно та укласти нові залізничні колії загальною протяжністю 3,7 км. Очікується, що роботи із реалізації цього проекту завершать до 1 грудня 2018 року. Тут курсуватимуть рейкові автобуси виробництва PESA.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

А у Карпатах урочисто відкрили Бескидський тунель. Для України він має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60% транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

У четвер, 24 травня,  відбувся жіночий фінал турніру. Футболістки французького "Ліона" здобули третій трофей поспіль, обігравши німецький "Вольфсбург" на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського. Вольову перемогу у вирішальному поєдинку француженки вибороли у додатковий час із рахунком 4:1 (основний час - 0:0).

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Вірні фани з усіх усюд прибули до української столиці, щоб побачити протистояння найкращих команд за головний футбольний трофей Європи.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Футболістки французького "Ліона" здобули третій трофей поспіль, обігравши у фіналі Ліги чемпіонів УЄФА німецький "Вольфсбург" на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського у Києві. Вольову перемогу у вирішальному поєдинку француженки вибороли у додатковий час із рахунком 4:1 (основний час - 0:0).  

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

У п'ятницю, 25 травня, в українських школах почали лунати останні дзвінки цього навчального року. На фото – випускники танцюють під час Свята останнього дзвоника у Вінницькій школі-гімназії N23.

Фото: Михайло Марків
Фото: Михайло Марків

Минулими вихідними українські міста відзначали День Європи. З розмахом це зробили у Вінниці – тут прогриміло вісім фестивалів. А понад півтори тисячі дітей встановили національний рекорд з наймасовішого танцю. Композиція отримала назву "Небо Європи".

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

В небі ж Одеси з нагоди свята льотчики й парашутисти місцевого аероклубу влаштували авіаційне шоу. Крім того, відбулася видовищна регата.

Фото: Андрій Скакодуб
Фото: Андрій Скакодуб

Водночас у багатьох містах України влаштували й традиційну для кінця травня акцію "Велодень", що популяризує екологічний двоколісний транспорт. Так, у Києві організували велопарад, старт якому дав міський голова Віталій Кличко. Учасники заходу висловили своєрідний знак поваги до велосипедів, піднявши їх над собою.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

А у Львові у всеукраїнський Велодень презентували велопатруль, який розпочав роботу в парках, скверах і центральній частині міста. До першої групи увійшли десять інспекторів.

Фото: Сергій Ляшонок
Фото: Сергій Ляшонок

Без двоколісних, але з не меншим запалом українськими містами пересувалися учасники Мегамаршів у вишиванках. Уже звично українське національне вбрання приміряли не лише люди, а і їхні чотирилапі улюбленці.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Чимало українців провели одну з теплих травневих ночей у музеях, які долучилися до відповідної міжнародної акції. Так, на Закарпатті влаштували культурно-мистецький захід "Ніч в Ужгородському замку". Впродовж темної частини доби, крім основних експозицій, відвідувачі могли насолодитися культурною програмою у внутрішньому дворику замку.  Окрасою та "родзинкою" цьогорічного дійства став виступ бального колективу "Грація" під зоряним небом.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

"Вовчиці" кілька годин чекали на свого "Зачарованого принца": у столичному ТРЦ відбулася автограф-сесія та зустріч співака Олега Винника з шанувальницями. На передпоказ мультфільму "Зачарований принц", в якому Винник озвучив головного персонажа й написав саундтрек, зібралися сотні фанаток.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

А тим часом у Києві зводять "Парк корупції". На фото – посол Королівства Данії в Україні Рубен Медсен куштує бургер "зі смаком корупції" на локації "Corruption burgers". За задумом організаторів, саме через їжу вони намагатимуться передати згубність корупції в житті.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Матч "Динамо" – "Шахтар" у заключному турі Прем'єр-ліги запам’ятався витівками вболівальників. Двом футбольним фанатам на початку другого тайму матчу вдалося вибігти на поле стадіону. Один із них зняв футболку та пробігся центром поля. Арбітру довелося тимчасово зупинити гру.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Анатолій Сірик
Фото: Анатолій Сірик

Юний учасник столичного ХХ Мегамаршу у вишиванках їсть морозиво.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Учасники клубу історичної реконструкції "Орден святого Миколая" під час лицарського турніру в межах святкування Міжнародного дня музеїв на території Ужгородського замку.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Народні депутати України Тетяна Ричкова (праворуч) та Оксана Корчинська під час засідання парламенту.

Фото Сергій Гудак
Фото Сергій Гудак

На ужгородському озері, що в народі називають "Кірпічкою", вперше за багато років з'явилися лебедята.

Фото: Сергій Ляшонок
Фото: Сергій Ляшонок

Причіпний обприскувач на полі в Ананьївському районі Одеської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-