ЗНО з української склали майже 323,5 тисячі осіб

ЗНО з української склали майже 323,5 тисячі осіб

Укрінформ
В Україні завершилося зовнішнє незалежне тестування з української мови та літератури, сертифікат з якого є обов'язковим при вступі в заклади вищої освіти; усього в тестуванні взяли участь 323 407 осіб.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

"За оперативною інформацією регіональних центрів оцінювання якості освіти, участь у тестуванні взяли 323 407 осіб, що становить 97% від загальної кількості зареєстрованих. У 2017 році явка учасників на тестування з цього предмета становила 95,9%", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 38 учасників зовнішнього незалежного оцінювання не змогли потрапити у пункт тестування через запізнення, 129 - через відсутність одного з обов'язкових документів. 

Читайте також: #ЩастиНаЗНО: Гриневич закликає приєднатися до флешмобу

В УЦОЯО повідомили, що ті учасники ЗНО, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього оцінювання з української мови і літератури через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі в додатковій сесії. Для цього необхідно протягом 5 робочих днів з урахуванням дня проведення тестування подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву. 

Проведення зовнішнього незалежного оцінювання в пунктах тестування забезпечували 355 558 осіб. За дотриманням процедури зовнішнього незалежного оцінювання спостерігали 348 громадських спостерігачів і 39 представників засобів масової інформації.

Із завданнями сертифікаційної роботи з української мови і літератури можна ознайомитися в розділі «Предмети ЗНО». 25 травня у цьому ж розділі буде розміщено правильні відповіді на завдання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-