Перевірка

Перевірка "Інтера" та "1+1": Нацрада не змогла провести засідання

Укрінформ
Засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, призначене на 24 травня, не відбулося через відсутність кворуму членів регуляторного органу.

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

Як зазначається, перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим’юк з 23 по 26 травня перебуває у відрядженні в м. Люксембург на 47-у засіданні Європейської платформи регуляторних органів, а член Національної ради Олег Черниш повідомив сьогодні, що не зможе бути на засіданні через хворобу. Голова Національної ради Юрій Артеменко вибачився перед ліцензіатами, які прибули на розгляд їхніх питань, і повідомив, що всі питання переносяться на наступне засідання.

Згідно з регламентом Національної ради, засідання регуляторного органу є правомочним, якщо на ньому присутні не менше шести членів Національної ради. У разі відсутності кворуму засідання не проводиться.

Тим часом Національна рада 24 травня мала розглядати результати позапланових перевірок телеканалів "Інтер" та "1+1", розгляд яких, своєю чергою, перенесла з попереднього засідання, що відбулося 17 травня.

Читайте також: Нацрада перенесла розгляд результатів перевірки "Інтера" та "1+1"

Як повідомляв Укрінформ, перевірки цих телеканалів зафіксували порушення Закону України "Про телебачення та радіомовлення" через трансляцію російських фільмів за участі осіб, прізвища яких внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Зокрема, "Інтер" показав фільми "Свій серед чужих, чужий серед своїх", "Офіцери", "Афоня", "Гараж", "Любов і голуби", "Москва сльозам не вірить", "Мері Поппінс, до побачення", "д'Артаньян та три мушкетери".

Водночас Нацрада на засіданні 17 травня винесла попередження телеканалу "Воля Cіne+Mix" за російські фільми з "чорного списку" Міністерства культури. Це фільми за участю Олександра Панкратова-Чорного "За прекрасних дам!",  "Я сама" та "Дитина до листопада", а також стрічка "Чехарда" за участю Аліси Фрейндліх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-