Екс-депутатові Мартиненку вручили обвинувальний акт - адвокат

Екс-депутатові Мартиненку вручили обвинувальний акт - адвокат

Відео
Укрінформ
Колишньому народному депутатові Миколі Мартиненку, підозрюваному в заволодінні коштами ДП "Східний ГЗК" і НАЕК" Енергоатом", вручили обвинувальний акт.

Про це повідомив його адвокат Ігор Чєрєзов в Facebook.

"Із скандалом отримували сьогодні обвинувальний акт "по справі Мартиненка"... Ми просили вручити нам обвинувальний акт, для вручення якого нас і викликали, нам відмовили. Коли ми спробували вийти з будівлі, то були затримані озброєною охороною без пояснення причин. Після півторагодинного читання вголос детективами Кримінального процесуального кодексу вони... вручили нам обвинувальний акт", - написав Чєрєзов.

Як повідомлялося, 9 січня НАБУ завершило досудове розслідування відносно дій екс-голови Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) Миколи Мартиненка і відкрило йому доступ до матеріалів кримінального провадження по фактах заволодіння коштами ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" і ДП "НАЕК "Енергоатом".

Розслідування за фактом заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" у розмірі 6,4 млн євро детективи НАБУ зареєстрували в грудні 2015 року. 25 жовтня Мартиненку повідомлено про підозру у рамках цього виробництва за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння їм шляхом зловживання службовим положенням").

Читайте також: Суд відмовився продовжувати зобов'язання Мартиненку

Розслідування фактів заволодіння коштами ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат"(Східний ГЗК)) у розмірі 17,28 млн дол. США детективи НАБУ почали в грудні 2015 року. 20 квітня екс-депутатові повідомлено про підозру в скоєнні злочинів за ч.3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України.

У листопаді 2017 року процесуальний керівник - прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - прийняв рішення об'єднати ці два кримінальні виробництва в одне.

По цьому виробництву про підозру повідомлено 11 особам, з яких 5 знаходяться в розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-