Охматдит у серпні планує відкрити відділення дитячої нейрохірургії

Охматдит у серпні планує відкрити відділення дитячої нейрохірургії

Укрінформ
Відділення дитячої нейрохірургії планують відкрити у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" у серпні.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомила головний лікар медзакладу Ірина Садов'як.

"Ми створюємо нове відділення дитячої нейрохірургії, воно є на часі і важливим для лікарні. В Інституті нейрохірургії надається така допомога, але здебільшого для дорослого населення. Але в чому переваги "Охматдиту" - це комплексний підхід, у нас дуже багато вузькопрофільних спеціалістів, а особливо коли дитина з політравмами, тут необхідний мультидисциплінарний підхід. Штатний розпис буде введений у серпні, і це відділення буде відкрито", - сказала Садов'як. 

За її словами, ще один новий підрозділ - відділ оцінки ризиків та інфекційного контролю - займатиметься проблемами внутрішньолікарняних інфекцій, які призводять до ускладнень, аж до летального кінця. 

Читайте також: Головний лікар Охматдиту запевнила, що працівників не скорочуватимуть

Як зазначив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, реорганізація структури була одиним із завдань, які МОЗ поставив перед уперше обраним більше року тому на конкурсних засадах головлікарем "Охматдиту", оскільки правилах роботи в лікарні залишилися в спадок від Радянського Союзу. "Не змінюючи принципи роботи лікарні, стиль, її структуру, не варто сподіватися на якісні зміни. Тому головний лікар лікарні розпочинає роботу щодо суттєвих структурних змін "Охматдиту" для того, щоб він працював за останнім словом і медичної науки, педіатрії та медичної освіти", - сказав він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-