Петренко скаржиться на

Петренко скаржиться на "тихий саботаж" у Раді законопроектів про аліменти

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко заявляє, що у Верховній Раді народні депутати саботують ухвалення законопроектів щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз у Раді є дуже важливий другий пакет законів, який збільшує розмір аліментів, посилює відповідальність тих, хто ухиляється від суспільнокорисних робіт. Я бачу, що йде страшенний "тихий саботаж" депутатів, які не хочуть голосувати за ці закони, і їхніх друзів, які мають проблеми з цими питаннями. Розпускають міфи, що ми переслідуємо чоловіків. Нормальний чоловік, який залишив сім'ю, має дбати за свою дитину. Хто ухиляється від сплати аліментів, той не чоловік, а якесь "непорозуміння", - сказав Петренко.

Читайте також: В областях діятимуть мобільні групи з ліквідації заборгованості по аліментах

Міністр зауважив, що завдяки новому законодавству вже сотні з боржників із виплати аліментів працюють на суспільно-корисних роботах, схвалено 14 тисячі протоколів проти таких осіб.

"1,3 мільярда гривень стягнено на користь дітей", - сказав Петренко.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня 2017 року Верховна Рада ухвалила закон № 7277, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів. Пізніше в областях Мін'юст створив мобільні групи з ліквідації заборгованості зі сплати аліментів.

15 травня Верховна Рада підтримала у першому читанні пакет законопроектів, до якого входять проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми» (№ 8294), проект закону «Про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу України» (№ 8295) та проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання» (№ 8296).

Законопроекти, зокрема, передбачають збільшення розміру аліментів при тривалій наявності заборгованості; запровадження кримінальної відповідальності з позбавленням волі строком до 2 років, якщо боржник з аліментів ухиляється від суспільно-корисних робіт; автоматичний арешт всіх коштів і майна неплатників аліментів з моменту виникнення боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-