В Україні стартує інформаційна кампанія

В Україні стартує інформаційна кампанія "Євроінтеграція: сила можливостей"

Фото
Укрінформ
Уряд за підтримки ЄС запустив інформаційну кампанію "Євроінтеграція: сила можливостей" та Євроінтеграційний портал.

Мета проекту - розповісти успішні історії українців, які вже використовують переваги Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. 

Про це на презентації інформаційної кампанії у п'ятницю, 18 травня, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Презентація інформаційної кампанії "Євроінтеграція: сила можливостей" / Фото Анатолія Сірика

"Очевидно, українцям нічого не говорять результати тих чи інших перемовин, українці навіть не дуже цікавляться тим, як серйозно зростає торгівля між Україною та Європейським Союзом, тому що вони не розуміють причинно-наслідкових зв'язків між своїм життям і тими цифрами, які ми їм пропонуємо. Кожному українцю важливо знати, як конкретно на житті його родини відображаються євроінтеграційні зусилля, про які говорить держава і які вона робить. Тому ми для себе поставили просту і водночас надзвичайно складну мету - доступно пояснити українцям переваги євроінтеграції", - сказала Климпуш-Цинцадзе. 

Вона зазначила, що, згідно з різноманітними дослідженнями, переважна більшість громадян України підтримують поступ до євроінтеграції, але водночас 77% українців зізнаються, що, по суті, не мають достатньої інформації про те, що відбувається у нашій взаємодії з Європейським Союзом і які конкретно програми ЄС працюють в Україні. У цьому контексті віце-прем'єр нагадала, що минулого року уряд прийняв Стратегію комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки і затвердив план дій. 

"Сьогоднішня наша презентація - це  початок великої інформаційної кампанії, пов'язаної з тим, що ми починаємо цей план заходів виконувати", - зазначила Климпуш-Цинцадзе. 

Вона поінформувала, що частиною урядової комунікації  буде Євроінтеграційний веб-портал, розроблений коштом ЄС в межах проекту ЄС Association4U за підтримки Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції та Офісу віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 

Читайте також: День Європи у Києві відсвяткують фестивалем світла та безкоштовними музеями

Завдяки цьому порталу  кожен охочий зможе отримати інформацію про виконану за останні роки євроінтеграційну роботу, про ціну та переваги імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС, результати низки євроінтеграційних реформ, а також успішні історії українців, які  вже використовують переваги Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

"Комунікація змін у цілій державі - це непросте завдання, воно не виконується єдиною кампанією. Але ми точно можемо спробувати краще і глибше пояснити, надати трохи натхнення суспільству, що, попри те, що ми стомлені і виснажені, попри те, що в нас продовжується війна, ми змінюємося саме так, як ми обрали для себе у холодну зиму 2013-2014 років на Майдані під час Революції  Гідності", - резюмувала Климпуш-Цинцадзе. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-