Французькі кіномитці просять Макрона домовитися з Путіним про звільнення Сенцова

Французькі кіномитці просять Макрона домовитися з Путіним про звільнення Сенцова

Укрінформ
Асоціація режисерів Франції (SFR) звернулася до президента країни Еммануель Макрона із закликом підняти питання звільнення Сенцова під час зустрічі з президентом РФ, яка відбудеться в кінці місяця.

Текст заяви оприлюднений на сайті асоціації.

«Не дозвольмо нашому колезі вмерти в байдужості. Ми вимагаємо його звільнення», - йдеться в заклику.

У заяві вказується, що Сенцов є рішучою людиною, готовий йти до кінця, а сама ситуація є ще більш небезпечною, оскільки його здоров'я вже погіршується.

«Крім того, ми просимо президента Французької Республіки клопотати перед Володимиром Путіним, щоб Сенцов був звільнений щонайшвидше», - вказано в заклику.

«Як і у випадку з російський режисером Кирилом Серебренніковим, який перебуває під домашнім арештом, ми можемо тільки зробити гіркий висновок про стан цензури та репресій в Росії сьогодні», - написали французькі кіномитці та закликали всіх, причетних до кінематографу, проявити солідарність.

Читайте також: Комітет солідарності закликав докласти зусиль для звільнення Сенцова і Кольченка

Як відомо, 14 травня Олег Сенцов, український режисер, якого засудили в Росії за абсурдним звинуваченням у створенні “терористичної спільноти” та “підготовці терактів” до 20 років колонії суворого режиму, оголосив голодування. Умовою припинення голодування він назвав звільнення владою Російської Федерації всіх українських політв’язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-