Комітет солідарності закликав докласти зусиль для звільнення Сенцова і Кольченка

Комітет солідарності закликав докласти зусиль для звільнення Сенцова і Кольченка

Укрінформ
Комітет солідарності з кримськими заручниками закликав світову спільноту, українську владу, всіх українців активно долучитися до звільнення Сенцова, Кольченка та інших українських бранців.

Заяву розміщено на сторінці комітету у Facebook

«Ми закликаємо світову спільноту, усіх, хто може вплинути на процес звільнення українських політв’язнів Кремля, негайно докласти до цього усіх можливих зусиль - на всіх рівнях і застосовуючи усі наявні інструменти тиску на Росію», - йдеться в заяві.

Також комітет вимагає від української влади «терміново вжити усіх можливих дій для звільнення українських політв’язнів, і зробити це прозоро, інформуючи українське суспільство й міжнародне співтовариство стосовно вжитих кроків».

«Ми закликаємо усіх, хто цінує свободу і справедливість, хто небайдужі до долі Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха та інших українських політв’язнів, вийти із вираженням солідарності з ними та протестами проти незаконного позбавлення волі щодо них до представництв РФ, на вулиці й площі своїх міст, а також максимально поширити інформацію про голодування Олега Сенцова і Володимира Балуха, яке загрожує їх здоров’ю і життю», - вказано у заклику.

«Українські політв’язні Кремля, які голосили голодування, показують цим, що механізм репресій російської влади має бути зупинено, а його жертви мають вийти на волю негайно. Не можна допустити, аби ціною цього стали їх життя», - наголошують активісти.

Як відомо, 14 травня Олег Сенцов, український режисер, якого засудили в Росії за абсурдним звинуваченням у створенні “терористичної спільноти” та “підготовці терактів” до 20 років колонії суворого режиму, оголосив голодування. Умовою припинення голодування він назвав звільнення владою Російської Федерації всіх українських політв’язнів.

Читайте також: Сенцов оголосив голодування

З 19 березня голодує ще один український кримський в’язень Кремля - Володимир Балух. Він протестує проти абсурдного вироку в справі, сфабрикованій проти нього, - і виражає голодуванням, за його словами, "особисте презирство до окупаційного режиму".

Ініціативна група «Комітет солідарності» - київське об'єднання активістів, які надають допомогу кінорежисерові Олегу Сенцову і антифашисту Олександру Кольченко. Створена в травні 2014 року. До складу «Комітету солідарності» входять представники і представниці ініціатив і організацій: «Схід SOS», Центр громадянських свобод, громадянська ініціатива «євромайдан SOS», Центр «Соціальна Дія»/Проект «Без Кордонів», кримський правозахисний центр «Дія» та інші. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-