Справа Вишинського: прокуратура просить суд про арешт без застави

Справа Вишинського: прокуратура просить суд про арешт без застави

Укрінформ
Херсонський міськсуд оголосив перерву для прийняття рішення щодо обрання запобіжного заходу керівнику "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тримати (Кирила Вишинського - ред.) під вартою терміном на 60 днів... Не визначати Вишинському розмір застави", - сказав у виступі на суді прокурор прокуратури Автономної Республіки Крим.

У свою чергу, захист закликав суд відмовити стороні звинувачення в обранні запобіжного заходу тримання під вартою, а обрати інший запобіжний захід.

"Зокрема, це може бути цілодобовий домашній арешт з носінням браслету", - запропонував у виступі на суді адвокат Кирила Вишинського Андрій Доманській.

Заслухавши всі сторони та ознайомившись з доказами, суддя Ярослав Мусулевський, який розглядає цю справу, оголосив перерву у судовому засіданні для прийняття рішення.

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня прокуратура АР Крим спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України та державної зради провела обшуки в редакції і прес-центрі "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували та забезпечували його діяльність.

Читайте також: Вишинський отримав російське громадянство у 2015 році - Слідком РФ

За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці. Керівнику порталу "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру у держзраді та затримано.

16 травня Вишинського етапували з Києва до Херсона, де знаходиться офіс української прокуратури АРК, яка веде його справу.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-