Вишинський отримав російське громадянство у 2015 році - Слідком РФ

Вишинський отримав російське громадянство у 2015 році - Слідком РФ

Укрінформ
Слідчий комітет РФ повідомив, що головний редактор інформаційного порталу «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого в Україні підозрюють у державній зраді, отримав російське громадянство у вересні 2015 року.

Про це йдеться у повідомленні на сайті російського відомства.

«15 травня 2018 року в Києві посадові особи Генеральної прокуратури України затримали і притягнули до кримінальної відповідальності за державну зраду головного редактора інформаційного порталу «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, який отримав громадянство Російської Федерації у вересні 2015 року», - йдеться у повідомленні.

У Слідкомі також заявили, що «з урахуванням положень чинного законодавства, відповідно до якого іноземні громадяни, які скоїли злочин поза межами Росії, підлягають кримінальній відповідальності за російським законодавством у випадках, передбачених міжнародним договором Російської Федерації, якщо вони не були засуджені в іноземній державі, Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання законній діяльності журналіста і притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності (ст.144 КК РФ, ст.299 КК РФ)».

Читайте також: Прокуратура проситиме для Вишинського два місяці арешту

У Слідкомі додали, що проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення «всіх обставин цих злочинів та осіб, які підлягають притягненню до кримінальної відповідальності за вчинений щодо російського журналіста злочин».

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня прокуратура Автономної Республіки Крим спільно зі Службою безпеки України провели обшуки в редакції і прес-центрі медіаресурсу «РИА Новости Украина», а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

Під час розслідування отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі «РИА Новости Украина», містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності і недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

Керівнику порталу «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському оголошено про підозру в держзраді. Його затримано.

Пізніше Вишинського етапували з Києва до Херсона для обрання запобіжного заходу, оскільки в Херсоні знаходиться офіс української прокуратури Автономної республіки Крим, яка веде справу Вишинського.

За даними ЗМІ, Херсонський суд розгляне запобіжний захід Вишинському 17 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-