В Україні нарахували понад мільйон учасників бойових дій

В Україні нарахували понад мільйон учасників бойових дій

Укрінформ
В Україні нараховується 1 млн 5 тис. 832 особи, які мають статус інваліда війни, учасника війни чи учасника бойових дій. З них близько 320 тис. є учасниками бойових дій через участь в АТО, а майже 474 тис. осіб - це "учасники війни", які отримали статус за участь у Другій світовій війні.

Про це заявив заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО В'ячеслав Марченко під час "круглого столу" в Укрінформі на тему: "Визначення ветеранських статусів. Доцільність перегляду наданих статусів".

"Витяг з єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги станом 1.01.2018 року передбачає, що сумарно по категоріям - інваліди війни, учасники війни та учасники бойових дій - у нас є 1 млн 5 тис. 832 особи", - сказав він.

Зокрема, станом на 1 січня 2018 року в Україні нараховується 418 тис. 384 учасників бойових дій, з них майже 320 тис. є учасниками АТО, ще близько 60 тис. були учасниками війни в Афганістані, 13 тис. - учасники Другої світової війни.

Щодо учасників війни, то станом на початок року було обліковано близько 800 осіб, які отримали статус учасника війни через участь в АТО. Ще майже 474 тис. осіб - це особи зі статусом "учасник війни", які отримали статус за участь у Другій світовій війні  ("люди, які працювали на оборонних підприємствах у тилу тощо"). 

Читайте також: В Україні потрібно чітко прописати статус "ветерана" - юрист

Згідно з даними відкритого єдиного реєстру, чисельність інвалідів війни становить 112 тис. 942 особи, з них 1-ї групи - 14 тис. 493 особи, 2-ї групи - 54 тис. 299 осіб, 3-ї групи - 44 150 осіб. По категоріям близько 50-60 тис. інвалідів є учасниками війни в Афганістані, ще близько 5 тис. - учасники АТО.

Марченко також зазначив, що в Україні потрібно врегулювати питання визначення поняття "ветеран", врахувавши міжнародний досвід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-