Побитому під Варшавою українцю вже краще — консул

Побитому під Варшавою українцю вже краще — консул

Укрінформ
Українець, якого кілька днів тому було побито під Варшавою, почувається добре і вже за тиждень його можуть виписати з польського шпиталю для подальшого лікування в Україні.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу повідомила керівник консульського відділу посольства України у Варшаві Світлана Криса, яка у понеділок вранці відвідала 52-річного чоловіка у шпиталі МВС Польщі, де він проходить лікування.

"Cтан здоров'я чоловіка покращується, він лікується далі. Члени його сім'ї зараз перебувають в польському консульстві у Луцьку, отримують там візи, і планують вже завтра вранці прибути до Варшави",- повідомила консул.

За її словами, зараз вирішується питання з медичним закладом про можливість його транспортування до України. Дипломат повідомила: якщо його стан значно покращиться, то сім’я забере його самостійно. Натомість, якщо будуть якісь побоювання щодо стану його здоров’я, то чоловіка буде перевезено каретами швидкої допомоги за посередництвом консульства і Тернопільської облдержадміністрації.

Консул повідомила, що чоловік перебуває у свідомості, розмовляє і відповідає на запитання.

Вона зазначила, що чоловік не пам'ятає про обставини свого побиття. Водночас, не підтверджується інформація, поширена раніше у ЗМІ про те, що в результаті побиття чоловік мав епілептичний напад і відкусив собі частину язика. Лікарі поки що не дали згоду поліції на допит чоловіка у рамках кримінального провадження за фактом його побиття.

Читайте також: Життю українця, якого побили під Варшавою, ніщо не загрожує - консул

Як повідомляло агентство, українця 3 травня побили у населеному пункті Глоскув під Варшавою, де він працював в Асоціації водних товариств і займався очищенням меліораційних ровів. Польські ЗМІ інформували, що шестеро чи семеро поляків перегородили у Глоскові двома автомобілями дорогу трьом українцям віком від 45 до 52 років, і жорстоко побили одного з них, двоє інших втекли. На момент побиття потерпілий був у нетверезому стані. Згодом також з'явилася інформація, що в результаті побиття чоловік нібито не приходить до тями і може померти. Однак, ця інформація не підтвердилася.

Районна прокуратури міста Пясечно повідомила посольство України в Польщі, що за фактом побиття однією невідомою особою українця 3 травня у містечку Глоскув відкрито кримінальну справу. Особу, яка побила чоловіка, і її громадянство поки не встановлено. Прокуратура опитала двох інших українців, які були поряд з потерпілим у той день на вулиці, однак їхні свідчення відрізняються, що не дає змоги встановити особу, яка напала на чоловіка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-