Декларації з лікарями уклали майже 3,8 мільйона українців

Декларації з лікарями уклали майже 3,8 мільйона українців

Укрінформ
З початку національної кампанії "Лікар для кожної сім'ї" майже 3,8 млн українців уклали декларації з лікарями первинної ланки.

Така статистика оприлюднена на сайті електронної системи охорони здоров'я E-Health.

З початку загальнонаціональної кампанії "Лікар для кожної сім'ї", яка впроваджується в рамках реформи первинної ланки медичної допомоги, 3 млн 778 тис. 934 пацієнти уклали декларації з лікарями первинної ланки - терапевтами, сімейними лікарями та педіатрами.

У системі  E-Health станом на 14 травня зареєстровано 1185 медичних закладів та 20269 лікарів первинної ланки медичної допомоги.

Читайте також: Декларація з лікарями: МОЗ заявляє про неприпустимість ультиматумів

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня в Україні стартувала загальнонаціональна кампанія "Лікар для кожної сім'ї". Українці обирають терапевта або сімейного лікаря, педіатра - для дітей. Вибір лікаря відбувається виключно за бажанням пацієнта та не прив'язаний до місця реєстрації громадянина. Обрати лікаря можна в медичному закладі, на якому є позначка "Тут можна обрати свого лікаря". Для укладання декларації потрібно звернутися в медзаклад, де працює обраний громадянином фахівець, та повідомити про бажання укласти з ним декларацію. Для цього потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження для дитини. За дітей до 14 років декларацію укладає один з батьків.

З 1 липня 2018 року за ведення одного пацієнта медичний заклад або лікар, який веде приватну практику, будуть отримувати кошти від Національної служби здоров'я в межах державних медичних гарантій. За пацієнта віком від 18 до 39 років діє базовий тариф, який становить 370 грн, за дітей віком від 0 до 5 років діятиме віковий коефіцієнт 4 (1480 грн), віком 6-17 - віковий коефіцієнт 2,2 (814 грн) ; пацієнтів віком 40-64 років - віковий коефіцієнт - 1,2 (444 грн); за пацієнтів віком від 65 років - віковий коефіцієнт 2 (740 грн).

Наступного року базовий тариф планується підвищити до 450 грн. Всі медичні послуги в межах первинної меддопомоги визначені Порядком надання первинної медичної допомоги та є безкоштовними для пацієнта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-