У Кишиневі відкрилося «Європейське містечко», в якому представлена Україна

У Кишиневі відкрилося «Європейське містечко», в якому представлена Україна

Фото
Укрінформ
Традиційний «Європейське містечко» відкрилося у центральному парку молдавської столиці.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У держав Європейського союзу прекрасні традиції, а масштабні проекти, які здійснюються сьогодні в Республіці Молдова за безпосередньої участі ЄС, сприятимуть підвищенню якості життя та добробуту молдавських громадян. Підписання Молдовою Угоди про асоціацію – яскраве свідчення того, що країна поділяє європейські цінності», - зазначив на відкритті «Європейського містечка» глава делегації ЄС в Молдові Петер Михалко.

У Кишиневі відкрилося «Європейське містечко», на якому представлена Україна / Фото: Зінаїда Гурська. Укрінформ

Дипломат звернув особливу увагу на те, що в нинішньому році виповнюється 70 років з дня прийняття Загальної Декларації про права людини, а сам рік оголошено роком європейської культурної спадщини.

Крім країн Європейського союзу, у центральному парку Кишинева представлені і країни-партнери Молдови асоціації – Україна і Грузія.

«Україна вже третій рік бере участь у Днях Європи, які стали традиційними. Готуючись до свята, ми думали над тим, як представити нашу країну, чим зацікавити і, звичайно ж, чим привернути увагу людей, які знаходяться сьогодні тут, у нашій країні. Гості, які відвідали наш «Український дім» дали високу оцінку, відзначивши, що Україна гідно представлена на сьогоднішньому святі. У всіх дуже приємні враження, є можливість поспілкуватися, краще взнати один одного і розповісти людям, що насправді сьогодні відбувається в Україні, а також чим живе наша країна» - зазначив Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

Читайте також: Майже два десятки країн взяли участь у фестивалі "Карпатський простір"

У відкритті «Європейського містечка» взяли участь прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, голова парламенту Андріан Канду, а також акредитовані в Кишиневі дипломати.

У наступні дні аналогічні заходи, приурочені до Днів Європи, пройдуть у всіх великих містах Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-