Рубан у списку обміну ускладнює звільнення полонених українців - Геращенко

Рубан у списку обміну ускладнює звільнення полонених українців - Геращенко

Укрінформ
Включення бойовиками ОРДО керівника організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана до списків обміну ускладнює переговори про звільнення українських заручників.

Про це повідомила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, коментуючи відповідну заяву голови СБУ Василя Грицака.

"Це правда. Кілька тижнів тому бойовики включили в свої хотєлки і таку... Бойовики вимагають віддати їм… беркутівців, терористів з усіх усюд, людей, що їх публічно всюди нахвалювали. Мовляв, Володимир попросив бойовиків його звільнити, і вони вимагають від "хунти" віддати "офіцера". Все це виглядає дуже дивно. Й ускладнює й без того непрості переговори про звільнення наших хлопців", - зазначила Геращенко.

Читайте також: Бойовики включили Рубана у списки на обмін – СБУ

Як повідомляв Укрінформ, раніше в суботу голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що сторона ОРДО включила керівника організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, якого підозрюють у підготовці терактів, у списки до обміну.

4 травня Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури щодо продовження на 60 діб запобіжного заходу Рубану, тож він перебуватиме під вартою до 2 липня без можливості внесення застави. Його адвокат заявив про намір оскаржувати це рішення суду.

Рубан був затриманий 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в'їзду та виїзду "Майорськ" під час спроби ввезти з тимчасово окупованої території арсенал зброї. Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.

Рубан підозрюється у змові з метою захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу), готуванні до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109).

Також Рубана підозрюють у підготовці до посягання на життя державних та громадських діячів за попередньою змовою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112), підготовці до теракту (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258), сприянні терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст. 258-3) та незаконному поводженню зі зброєю за попередньою змовою осіб (ч.2 ст. 28, ч. 1 ст. 263).

За даними слідства, разом із Рубаном теракти в Україні готувала і народний депутат Надія Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-