Нацрада оштрафувала радіо у Сєверодонецьку за надлишок російської

Нацрада оштрафувала радіо у Сєверодонецьку за надлишок російської

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала сєверодонецьку радіостанцію СТВ (ТОВ «Телекомпанія «СТВ») на 4,8 тис. грн за порушення мовних квот щодо ведення передач державною мовою.

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 11 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, в ефірі радіостанції за 9 лютого добовий обсяг ведення передач державною мовою становив 46,5 % замість визначених законом 55% протягом другого року після запровадження квот.

Водночас представниця радіостанції, присутня на засіданні Нацради, пояснила, що це порушення обумовлене технічним збоєм, але наразі всі недоліки усунено.

Тим не менш, воно стало підставою до застосування санкції «стягнення штрафу» у розмірі 5% загальної суми ліцензійного збору, що у випадку з Телекомпанією «СТВ» становить 4 тис. 845 грн 50 коп.

Читайте також: Нацрада іде до "Інтера" з перевіркою

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 8 листопада 2016 року набув чинності закон "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)". Згідно з документом, квота на пісні українською мовою у радіоефірі в часових проміжках із 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводиться поступово: протягом першого року їх має бути щонайменше 25%, другого – 30%, третього – 35%. Ведення передач державною мовою протягом першого року дії закону має становити 50%, другого – 55%, третього – 60%.

Найвищий штраф за порушення мовних квот на сьогодні сплачено радіостанцією «Радио Пятница» – він становить 327,8 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-