Побиття Найєма: суд обрав запобіжний захід нападнику-втікачу

Побиття Найєма: суд обрав запобіжний захід нападнику-втікачу

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Магомеду-Аміну Саітову, який є четвертим фігурантом справи про напад на народного депутата Мустафу Найєма і наразі перебуває в Азербайджані.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"7 травня 2018 року на розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно четвертого підозрюваного у здійсненні хуліганських дій стосовно народного депутата України Мустафи-Масі Найєма – Саітова Магомед-Аміна Абубакаровича, підозрюваного за ч.2 ст.296, ч.1 ст.122 КК України. За результатами розгляду зазначеного клопотання слідчим суддею постановлено рішення, яким підозрюваному Саітову Магомед-Аміна Абубакаровича обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави", - йдеться у повідомлення.

Зазначається, що термін дії ухвали про тримання під вартою підозрюваного встановлено в межах терміну досудового розслідування тривалістю 56 днів, тобто до 1 липня 2018 року.

Слідчий суддя ухвалив доправити Саітова до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід після затримання підозрюваного, однак не пізніш як через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження.

Як відомо, Магомеда Саітова затримали у Азербайджані. Наразі Генпрокуратура готує документи для його екстрадиції в Україну.

30 квітня у центрі Києва народного депутата від БПП Мустафу Найєма побили під час конфлікту на дорозі. Його госпіталізували, в парламентарія діагностовано перелом щелепи, струс мозку.

Читайте також: У прокуратурі сказали, хто далі вестиме справу Найєма

За фактом нападу на народного депутата розпочато кримінальні провадження за статтями "хуліганство" та "умисне тілесне ушкодження середнього ступеня".

Поліція затримала трьох осіб. Їм висунуто підозру за статтею про хуліганство. Підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту: двом - нічний, третьому - цілодобовий з носінням електронного браслета.

Четвертого нападника - Магомеда Саітова, який через дві години після побиття вилетів до Баку, оголосили в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-