Рева сказав, скільком власникам елітного житла вдалося

Рева сказав, скільком власникам елітного житла вдалося "розписати на всіх" свої платіжки

Укрінформ
Нова програма житлових субсидій запроваджує механізми, при яких громадяни, які дійсно потребують допомоги, обов’язково її отримають, а багатим субсидію більше призначати не будуть.

Про це сказав міністр соціальної політики України Андрій Рева під час селекторної наради з представниками низки відомств та місцевої влади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для усіх є очевидним той факт, що програму надання субсидій треба удосконалювати та модернізувати”, - сказав Рева.

За його словами, сама формула нарахування розміру субсидій довела свою ефективність, і вона збережена у новій програмі. Однак є велика кількість випадків, коли субсидію отримують достатньо небідні люди, які проживають в елітних будинках чи квартирах, або здійснюють дороговартісні покупки на сотні тисяч гривень і при цьому декларують відсутність доходів. Так у минулий опалювальний сезон субсидії отримали 23 400 родин, які проживали у будинках площею понад 300 квадратних метрів, 28 500 родин, які проживають у квартирах площею  понад 120 квадратних метрів.

“Тобто, у людей на руках є величезні елітні будинки, а ми з вами разом, усі платники податків, оплачуємо їм житлово-комунальні послуги. І це не правильно”, - сказав міністр.

Рева зазначив, що у минулий період субсидії отримали майже 1 мільйон домогосподарств, до складу яких входили непрацездатні особи без доходу або доходи яких є меншими за прожитковий мінімум. Загальна кількість їх - 1,5 млн осіб. “Але є багато випадків, коли члени домогосподарства, яке оформило субсидію, здійснюють дороговартісні покупки на суму у понад 50 тисяч гривень. Як правило, це автомобілі, об’єкти нерухомого майна, дорога техніка”, - сказав він.

Читайте також: Переоформлення субсидій: кому потрібно повторно здати документи

Урядовець навів приклад, коли родина із 4 осіб, задекларувавши нульові доходи, під час призначення субсидії купила два телефони на загальну суму 180 тис. грн, або коли отримувачі субсидії, які не мають доходів, купують автомобілі за 177 тис. грн чи, навіть за 764 тис. грн.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 травня 2018 року почала діяти нова програма житлових субсидій, деяким категоріям населення доведеться подати документи на переоформлення субсидії. В Мінсоцполітики запевняють, що нова програма є соціально справедливою та більш адресною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-