Більшість проблем переселенців досі не вирішені - Тука

Більшість проблем переселенців досі не вирішені - Тука

Укрінформ
Більшість проблем вимушених внутрішніх переселенців в Україні лишаються невирішеними. 

Про це заявив під час презентації звіту Національної системи моніторингу "Ситуація з внутрішньо переміщеними особами" заступник голови Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, я мушу констатувати, що переважна більшість проблем ВПО залишаються незмінними і невирішеними. Вже п'ятий рік триває війна, а на першому місці досі перебуває проблема із забезпеченням житлом. Я був би абсолютно нещирим, якби сказав,що задоволений тими темпами, якими наша держава допомагає переселенцям у вирішенні цієї проблеми", - заявив він.

Як приклад, він запропонував порівняти кошти, виділені цьогоріч на ремонт доріг проти коштів, які виділено державою на житлові потреби ВПО.

"Для порівняння - цього року виділено з держбюджету на ремонт доріг 47 мільярдів гривень - і є чим пишатись - в той же час виділяється 34 мільйони на вирішення житлових потреб ВПО. Разом з тим вирішення проблем, житлової проблеми зокрема, базується не тільки на необхідності виділення певних коштів з держбюджету. Справа  в тому, що за даними Казначейства на 31 грудня 2017 року на місцевому рівні в бюджетах залишилось невикористаними 109 мільярдів гривень", - відзначив Тука.

Читайте також: Переселенці прийшли під мерію Винниці – вимагають соціальне житло

Представник відомства також зауважив, що лишається невирішеним питання можливості вимушених переселенців голосувати на місцевих виборах. Також, як зазначив чиновник, досі актуальним є питання з працевлаштуванням ВПО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-