"Газова справа" Онищенка: САП направила до суду матеріали на ще двох фігурантів

Укрінформ
САП направила до Печерського райсуду Києва обвинувальний акт стосовно двох осіб, підозрюваних в участі у схемі розкрадання газу, організованій народним депутатом Олександром Онищенком.

Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

"Згідно обвинувального акту вказані особи займали посади директорів товариств - переможців аукціонів із продажу природного газу за заниженими цінами, які у подальшому реалізовували газ вже за ринковими цінами та вчиняли дії з легалізації отриманих у такий спосіб прибутків", - йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що після перших затримань фігурантів "газової справи" у червні 2016 року обвинувачені перебували в розшуку й переховувалися від слідства, але зрештою були виявлені та затримані восени 2017 року.

Обвинуваченим інкримінується участь в злочинній організації, співучасть у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, фіктивне підприємництво і службове підроблення.

Одному з обвинувачених обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави, до другої особи застосовано запобіжний захід у вигляді застави, яку останній вніс як альтернативу триманню під вартою у розмірі, визначеному слідчим суддею Солом’янського районного суду.

Як повідомлялося, НАБУ у грудні 2015 року розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування".

Читайте також: Ситник про "газову справу": Обвинувачення проти Онищенка готові передати до суду

За версією слідства, в період із січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого ПАТ "Укргазвидобування" спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі організатор схеми - народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку. 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб направлено до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-