Ситник про

Ситник про "газову справу": Обвинувачення проти Онищенка готові передати до суду

Укрінформ
Кримінальна справа відносно нардепа-втікача Олександра Онищенка та шістьох інших його спільників готова для направлення до суду.

Про це повідомив у інтерв'ю Укрінформу директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Якщо взяти "газову справу", то лише зараз ми збираємося передавати до суду обвинувальний акт відносно самого Онищенка. Вже є дозвіл на його заочне засудження і підписана генеральним прокурором остаточна підозра", - сказав він.

Ситник розповів, що "по останніх епізодах щодо самого Онищенка і шести інших фігурантів цієї справи, які перебувають у розшуку, потрібно сформувати тисячу томів". Загалом, зазначив директор НАБУ, для реалізації  "газової справи" знадобилися зусилля цілого відділу із семи осіб.

 Як повідомлялося, НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування" у грудні 2015 року.

Читайте також: Газова справа НАБУ: суддя отримала підозру за передачу конфіскату в "добрі руки"

За версією слідства, в період із січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого ПАТ "Укргазвидобування" спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі організатор схеми — народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку. 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-