Газова справа НАБУ: суддя отримала підозру за передачу конфіскату в

Газова справа НАБУ: суддя отримала підозру за передачу конфіскату в "добрі руки"

Укрінформ
Детективи НАБУ повідомили судді господарського суду Харківської області про підозру у зловживанні владою та постановленні неправосудного рішення.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті НАБУ.

Зазначається, що 21 березня суддя ухилялася від вручення повідомлення про підозру (вимкнула мобільний телефон та не з’явилася на роботу), тому воно було надіслане поштою за місцем проживання, а також вручене адміністрації за місцем роботи.

За версією слідства, вказана суддя прийняла у господарській справі незаконне рішення. Зокрема, зобов’язала ПАТ "Укргазвидобування" передати на користь приватного товариства природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у так званій "газовій справі" НАБУ.

У відомстві повідомили, що детективи встановили інші порушення судді під час розгляду зазначеної господарської справи. Так, рішення про передачу арештованого природного газу приватному товариству суддя ухвалила на підставі розгляду зустрічної позовної заяви від приватного товариства. На думку слідства, розгляд зустрічного позову відбувся в умовах, коли вказане товариство не сплатило судовий збір, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тис. грн.

Читайте також: Схеми Онищенка: НАБУ завершило розслідування щодо двох фігурантів справи

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника приватного товариства: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ "Укргазвидобування". Причому жодних доказів на обгрунтування такого клопотання під час розгляду справи суду надано не було.

В подальшому вказане рішення судді господарського суду Харківської області було скасоване постановою Харківського апеляційного господарського суду.

Фото: anyiamlaw.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-