Доступні ліки: Гройсман відповів

Доступні ліки: Гройсман відповів "всепропальщикам" та "зрадофілам"

Відео
Укрінформ
Завдяки урядовій програмі "Доступні ліки" і створення мережі кардіоцентрів в регіонах України зафіксовано 20-відсоткове зниження смертності населення від серцево-судинних хвороб, зокрема інфарктів.

Про це написав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Facebook.

“Сьогодні маємо результат. Вперше за останні десятиліття в областях, де працює нове ангіографічне обладнання, показник смертності від інфарктів знизився на 20%. Врятовано 420 життів! 420 людей! Це чиїсь рідні і близькі – чиїсь посмішки, мрії, плани та надії”, - зазначив Гройсман.

На його переконання, заради них варто було розпочати, а тепер продовжувати зміни в охороні здоров'я. “Всім "всепропальщикам" та "зрадофілам" привіт”, - підкреслив Гройсман.

Читайте також: Чому світові лідери фармацевтики полюють на український ринок

Як повідомляв Укрінформ, втілення у життя урядової програми “Доступні ліки” розпочалося на початку квітня минулого року.

Він також повідомив, що з квітня 2017 року 8 мільйонів українців отримали ліки безкоштовно або з невеликою доплатою за програмою “Доступні ліки”.

За його інформацією, до цієї програми долучилася що третя аптека в країні.

“1 млрд грн виділено на програму у 2018 році”, - додав глава уряду.

Уряд у квітні 2017 року розпочав програму "Доступні ліки". Пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою чи діабетом ІІ типу можуть отримати ліки безоплатно або з незначною доплатою.

Міністерство охорони здоров’я 5 лютого 2018 року затвердило новий реєстр препаратів урядової програми “Доступні ліки” – третій від початку дії програми. До нього увійшло 239 препаратів 48 виробників, з яких 18 українських і 30 іноземних. Раніше у програмі брали участь 198 препаратів 43 виробників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-