Вже дев'ять американських штатів визнали Голодомор в Україні геноцидом

Вже дев'ять американських штатів визнали Голодомор в Україні геноцидом

Укрінформ
Американський штат Нью-Йорк визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомляє посольство України в США.

"Сенат та Асамблея штату Нью-Йорк прийняли спільну резолюцію до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 рр. в Україні, яка визнає цю трагедію геноцидом українського народу", - йдеться у повідомленні.

Станом на сьогодні Голодомор в Україні визнано геноцидом вже у дев'яти штатах США: Вашингтоні, Вісконсині, Іллінойсі, Массачусетсі, Мічигані, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Орегоні та Пенсильванії.

Наприкінці березня-2018 штат Массачусетс визнав Голодомор геноцидом українського народу.

Читайте також: СКУ закликає Азербайджан визнати Голодомор в Україні геноцидом

У листопаді минулого року у Мічигані ухвалили резолюцію, якою визначила 25 листопада Днем пам’яті жертв Голодомору. Раніше штат Вісконсин визнав Голодомор у 1932-1933 роках геноцидом українців.

Посол України в США Валерій Чалий у цьому зв'язку зауважив: "Поступово просуваємося у правильному напрямі - тепер уже дев'ять штатів".

Як повідомляв Укрінформ, масштабний комплекс заходів зі вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 років та визнання його геноцидом українського народу розпочався в Сполучених Штатах в листопаді минулого року. Протягом року українські громади в усіх штатах працюють над тим, щоб їхні губернатори визнали Голодомор в Україні геноцидом у своїх прокламаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-