Прокуратура оголосила підозри затриманим за напад на Найєма

Прокуратура оголосила підозри затриманим за напад на Найєма

Оновлено
Укрінформ
Прокуратура Києва оголосила підозри затриманим у справі про побиття народного депутата Мустафи Найєма.

Про це повідомляє столична прокуратура.

"Київською місцевою прокуратурою №10 оголошено підозри зловмисникам, причетним до хуліганських дій та завданню тілесних ушкоджень народному депутату України Мустафі-Масі Найєму", - йдеться у повідомленні.

У відомстві уточнили, що затриманим оголошено про підозру за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Зазначається, що троє учасників конфлікту - чоловіки 1999 та 1996 р.н. - затримані в порядку ст. 208 КПК України. Двоє з них мають громадянство РФ та перебувають на території України на підставі посвідок про тимчасове проживання, ще один - громадянин України.

Водночас автомобіль "Мерседес Геленваген», на якому їхали зловмисники, вилучено та поміщено на штрафмайданчик.

Крім того, поінформували у прокуратурі, заочно оголошено про підозру ще одному чоловіку, який безпосередньо завдав депутатові удару в обличчя. Його дії кваліфіковано за ч.2 ст. 296 КК України та ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне пошкодження) КК України.

Вживаються заходи для встановлення його місцеперебування та оголошення у розшук.

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня в центрі Києва народний депутат від БПП Мустафа Найєм постраждав у результаті конфлікту на дорозі. Депутата з травмами було направлено до відділення швидкої допомоги.

Поліція встановила, що парламентарій їхав у власному автомобілі у напрямку Бессарабської площі, коли його підрізав «Мерседес». Почалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один з незнайомців ударив народного депутата в обличчя. Зловмисники з місця події втекли. Для розшуку нападників було введено план «Перехоплення», автомобіль знайдено і затримано трьох людей. Ще одну людину, яка вдарила Найєма, розшукують.

Читайте також: Побиття Наєма: поліція відкрила ще одне провадження

За фактом нападу на народного депутата розпочато кримінальні провадження за статтями "Хуліганство" та "Умисне тілесне пошкодження середнього ступеня".

Фото: rbc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-