Клімкін: Туроператори мають зробити висновки із єгипетської ситуації

Клімкін: Туроператори мають зробити висновки із єгипетської ситуації

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що туроператори мають зробити висновки на майбутнє із ситуації, що склалася із відправкою на батьківщину українських громадян, які відпочивали в Єгипті.

Про це міністр написав на своїй сторінці у Twitter.

"На доручення Президента цілодобово працюємо, щоб допомогти нашим громадянам вилетіти з відпочинку в Єгипті. Сприяємо розміщенню та поновленню графіку авіарейсів. Вважаю, що наші туроператори мають на майбутнє зробити висновки з ситуації, що склалася", - йдеться у дописі Клімкіна.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко доручив МЗС та Міністру закордонних справ, який зараз перебуває у Єгипті, проконтролювати захист прав українських громадян, які змушені чекати після відпочинку в цій країні.

Читайте також: Українці в Єгипті чекатимуть на виліт ще один день

27 квітня з технічних причин з аеропорту єгипетського м. Шарм-ель-Шейх було затримано виліт чартерного літака авіакомпанії UM Air з 215 українськими туристами до Львова. Також через певні причини не зміг вилетіти в Україну літак авіакомпанії Egypt Air, що був зафрахтований українським авіаперевізником. Усі пасажири були перевезені до готелю Experience Park Land.

У суботу, 28 квітня, літак доставив одну групу українських туристів до Львова, ще одну - до Києва.

Очікувалося, що третя група українців, яка залишалася в Єгипті, відправиться додому 29 квітня у другій половині дня, однак виліт перенесли на понеділок, 30 квітня, через відсутність літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-