Безробітних для отримання субсидії реєструватимуть у центрах зайнятості

Безробітних для отримання субсидії реєструватимуть у центрах зайнятості

Укрінформ
Українці, які звертаються за призначенням субсидій, декларуючи нульові доходи, відтепер мають стати на облік до центру зайнятості. 

Відповідне рішення про внесення низки змін в програму надання субсидій було ухвалено урядом  на позачерговому засіданні у п’ятницю, повідомляє Урядовий портал.

“Чимало українців працюють за кордоном, але при цьому звертаються за призначенням субсидій, декларуючи нульові доходи. Тепер тим, хто є дійсно безробітним, необхідно буде стати на облік до центру зайнятості. А тим людям працездатного віку, хто претендує на субсидію, але не реєструється як безробітний, бо насправді працює без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматом рахуватимуть дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень”, - йдеться у повідомленні.

В Мінсоцполітики переконані, таке рішення “стимулюватиме українців до офіційного працевлаштування, сприятиме детінізації та усуне соціальну несправедливість, коли субсидію насправді отримують люди з достатньо високими доходами”.

Як повідомили у секретаріаті Кабміну, верифікація субсидіантів, яку розпочало міністерство фінансів, виявила ряд системних проблем із призначенням субсидій

Читайте також: У Мінсоцполітики розповіли, як планують провести монетизацію субсидій

“З огляду на це уряд схвалив на позачерговому засіданні рішення про внесення низки змін в програму. Вони скоротять випадки зловживань, які, на жаль, стали непоодинокими і про які неодноразово повідомляли ЗМІ. Ті, хто справді потребуватиме допомоги, її отримуватимуть і надалі. Натомість люди, які просто приховують свої статки, не зможуть користуватися програмою і паразитувати за кошт платників податків”, - йдеться у повідомленні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-