Труханов прокоментував розслідування ВВС щодо нерухомості в Лондоні

Труханов прокоментував розслідування ВВС щодо нерухомості в Лондоні

Укрінформ
Одеський міський голова Геннадій Труханов назвав брехнею розслідування ВВС про наявність в нього нерухомість в Лондоні.

Про це повідомляє одеське видання «Думская».

«Це все брехня. Безапеляційні заяви окремих журналістів. Грамотні люди розуміють, що це і для чого роблять. Протягом вже тривалого часу виникають дуже гучні звинувачення на мою адресу, які в підсумку нічим не підтверджуються. Спливає таке перед виборами, сесією», – заявив він.

Читайте також: Труханов належав до злочинної банди та скуповував нерухомість в Лондоні через офшори - ВВС

Як йдеться в розслідуванні BBC, Геннадій Труханов був членом українського злочинного угруповання з Одеси, яке використовувало офшорні фірми, щоб таємно інвестувати мільйони фунтів у Велику Британію. Журналісти посилаються на так звані «райські папери» (Paradise Papers).

Зазначається, що банда була організована відповідно до суворих мафіозних ліній, причому кожен член мав свою роль. До неї входили Олександр Ангерт на прізвисько "Дон Одеси", якого, за інформацією поліції, одного разу ув’язнили за вбивство; Микола Фомічев, якого описують, як "жорстоку озброєну людину" та Геннадій Труханов, який, як повідомляється, навчав членів банди "рукопашному бою і снайперській стрільбі з високоточної зброї".

Завдяки отриманим документам Paradise Papers, журналісти отримали доступ до документації юридичної компанії Appleby, яка надає офшорні послуги. Тоді стало відомо, що бухгалтер із Лондона Александер Попівкер створив та керував десятками офшорних компаній - відомих як Rubicon Group - за допомогою Appleby.

Читайте також: Завод "Краян" та одеський аеропорт: Ситник розказав, як просуваються гучні справи

"Paradise Papers вказують, що Геннадій Труханов мав великі частки у чотирьох офшорних компаніях, якими управляла Appleby", - йдеться у матеріалі.

Повідомляється, що представники компанії Appleby нібито роками не знали, що Труханов став особою, наближеною до політики.

"Коли компанія запитала у Попівкера про гроші, він відповів Appleby "Геннадій Труханов нам невідомий", але документи у власних файлах Appleby показують, що це не так", - пише ВВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-