Завод

Завод "Краян" та одеський аеропорт: Ситник розказав, як просуваються гучні справи

Укрінформ
НАБУ в травні завершить розслідування схеми нанесенню збитків бюджету Одеси при купівлі цілісного майнового комплексу заводу "Краян" за 185 мільйонів гривень у приватної структури. 

Про це сказав під час прес-конференції директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє Укрінформ.

"Найближча до направлення до суду - це справа по "Краяну". Зараз прокурор САП дав детективам іще декілька доручень. Для їх виконання потрібно буквально декілька днів і, я думаю,  у травні будуть відкриті матеріали справи стороні захисту", - сказав він.

За словами Ситника, детективи уже мають достатньо доказів для повідомлення про підозру фігурантам справи за фактом виведення з комунальної власності одеського аеропорту.  

"Ситуація по одеському аеропорту більш давнішня. Тоді Труханов був іншою особою. Зараз перевіряється на причетність до незаконного відчуження власності аеропорту не тільки Труханов. І ця справа достатньо складна, але детективи вбачають можливості починати готувати повідомлення про підозру", - повідомив він.

Ситник додав, що у цій справі важливе також питання подальшої долі аеропорту: "Був позов міськради і було рішення суду про повернення аеропорту назад у комунальну власність. Але чомусь пізніше була підписана мирова угода – і аеропорт залишився у тих бенефіціарів,  інтереси яких лобіювалися тоді ще на сесії, коли приймалося рішення про передачу аеропорту".

Ситник наголосив, що наразі слідство досліджує можливість подачі позову для повернення одеського аеропорту у власність держави.

Читайте також: Ситник сказав, від кого залежить доля справи Корчак

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі чинному меру, ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйонів гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту "Бориспіль" Труханова і його заступника Павла Вугельмана.

Солом'янський райсуд 15 лютого обрав Труханову та Вугельману запобіжні заходи у вигляді особистої поруки народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-