Собор єпископів УПЦ у США підтримує надання автокефалії українській церкві

Собор єпископів УПЦ у США підтримує надання автокефалії українській церкві

Укрінформ
Собор єпископів Української православної церкви США підтримує надання томосу на автокефалію православної церкви в Україні.

Про це пше Радіо Свобода.

«Постійна конференція Українських православних єпископів поза межами України написали відповідного листа про підтримку дій… щодо можливого надання томосу автокефалії Українській православній церкві. Ми запевнили Його Всесвятість у безустанних молитвах за нього у цьому процесі, і не тільки ієрархів, але й мільйонів українців, духовенства та вірних в Україні та за її межами», – йдеться у заяві Собору єпископів Української православної церкви в США.

Читайте також: Ніхто не заборонятиме ходити в церкву, центр якої в Москві - Порошенко

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати Томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві Томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.  Відповідне рішення підтримали 268 народних депутатів. "Опозиційний блок" фактично одностайно проголосував проти створення єдиної помісної церкви.

22 квітня було повідомлено, що Вселенський патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії українській православній церкві.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-