МІП презентував ролик до сторіччя визволення Донбасу від російсько-більшовицьких окупантів

МІП презентував ролик до сторіччя визволення Донбасу від російсько-більшовицьких окупантів

Відео
Укрінформ
Мінінформ підготувало відеоролик, який розповідає про те, як армія Української Народної Республіки 100 років тому визволила від російсько-більшовицьких окупантів територію Донецької і Луганської областей.

Його презентація відбулася на прес-конференції в Укрінформі.

“Цей ролик - це наша шана тим історичним подіям, які засвідчили українці 100 років назад, тим подіям, які сьогодні, на жаль, повторюються, але з іншого боку, і тому досвіду, якого ми набули і завдяки якому сьогодні ми намагаємося вбити той міф, що Донбас - це земля з російськими настроями або жителі Донбасу - це традиційно жителі, які підтримували або підтримують Російську Федерацію”, - підкреслила  перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

За її словами, ролик є спробою показати, що Україна завжди була присутня на Донбасі, а жителі Донбасу зажди були частиною розбудови української державності.

“Те, що зображено в цьому ролику, та і, фактично, події сторічної давнини повторюються сьогодні. Дуже знаковим є те, що 100 років тому була створена так звана “Донецько-Криворізька республіка” - аналог так званих “ДНР/ЛНР”. Тоді так само кремлівські посіпаки казали, що то є волевиявлення місцевого населення, громадянський конфлікт і, прикриваючись цим, вони фактично утворювали квазідержави. Сьогодні, через 100 років, ми бачимо таку саму дійсність”, - зауважила Джапарова.

Читайте також: МІП: "наказ" про підтримку висування Порошенка у Президенти є фейком

За її словами, вартість виробництва відеоролика становить близько 80 тисяч гривень. Він є соціальним, тож МІП проситиме ЗМІ розмістити його на своїх ресурсах.

У свою чергу радник міністра інформаційної політики Дмитро Ткаченко додав, що вже є домовленості про трансляцію відеоролика з такими телеканалами, як “5 канал”, “Прямий”, “UA. Донбас”, “Чорноморка”. Контент також розміщено на YouTube із налаштуваннями доступу для мешканців тимчасово окупованих територій.

Ролик тривалістю 4 хвилини 20 секунд розповідає, за словами Ткаченка, про "перший український ефективний досвід деокупації Донбасу”, коли 100 років тому війська армії УНР під проводом полковника Володимира Сікевича визволили Донеччину та Луганщину і вже 30 квітня вийшли до кордону з Доном.

Ткаченко зауважив, що відеоролик "100 років визволення українського Донбасу від російсько-більшовицьких загарбників 1918-2018" є другим у межах медіакампанії “Літопис українського Донбасу”, започаткованої МІП, а у планах - ролики про Василя Стуса, “невідомого” Володимира Сосюру, який входив до лав армії УНР на Донбасі, тощо.

Як повідомлялося, 20 листопада 2017 року Міністерство інформаційної політики презентувало медіакампанію “Літопис українського Донбасу” та перший відеоролик цього циклу “100 років з дня підняття українського прапора на Донбасі”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-