САП відкрила ще дві справи за декларацією Рабіновича - депутат

САП відкрила ще дві справи за декларацією Рабіновича - депутат

Документ
Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила два нових кримінальних провадження щодо можливого незаконного збагачення народного депутата Вадима Рабіновича за заявою депутата Сергія Капліна.

Про це у Facebook написав сам Каплін, виклавши скан-копії відповідних документів.

"18 квітня 2018 року за моєю заявою відкриті два нових кримінальних провадження за фактами незаконного збагачення і корупції Давида-Вадима Рабіновича. Упевнений, що розслідування буде швидким - в розпорядженні слідства є всі необхідні документи", - написав Каплін.

У документах, зокрема, зазначається, що ці два провадження були розпочаті за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) і ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України.

Згідно з фабулою справи, Рабінович нібито вніс недостовірні відомості в свою щорічну електронну декларацію за 2017 рік, а саме - не вказав право користування будинком і земельною ділянкою в Козині; право користування будинком і землею, які орендує його дружина; не зазначив витрати і угоди, пов'язані з орендою будинку і землі; не зазначив підприємства, кінцевим бенефіціаром яких є він або його родина. Також нардеп нібито не вказав витрати на перельоти приватними літаками.

Водночас, як йдеться у документі, Рабінович нібито не зазначив заборгованість по кредиту перед банком Bank Hapoalim BM the Yarkon (Ізраїль), а також акції DOR PHOEBUS LTD і що він нібито вніс недостовірні дані про дохід дружини в сумі 22,453 млн грн, отриманого від бізнесмена Павла Фукса як гарантійний платіж за попереднім договором купівлі-продажу землі.

Таким чином, як зазначається у фабулі, впродовж 2017 року Рабінович нібито набув у власність активи, законність підстав придбання яких не підтверджена доказами.

Читайте також: НАБУ перевірить декларацію Рабіновича, який "загубив" половину компанії

Каплін додав, що до цього НАБУ розслідувало ще дві справи по Рабіновичу, тепер цих справ стало 4.

Водночас, нардеп пообіцяв передати найближчим часом в НАБУ нові документи щодо "кримінального походження" грошей Рабіновича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-