За чотири роки війни на Донбасі житло отримали лише 63 родини переселенців - депутат

За чотири роки війни на Донбасі житло отримали лише 63 родини переселенців - депутат

Укрінформ
За чотири роки війни на сході України лише 63 родини переселенців отримали житло.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, народний депутат від "Батьківщини" Григорій Немиря під час круглого столу "Війна, мир та реінтеграція: що буде після АТО?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня, в середу, ми мали комітетські слухання на тему виконання державної стратегії, плану дій із прав людини в аспекті захисту прав внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) зокрема. І представник Мінрегіонбуду офіційно назвала цифру, що за ці чотири роки війни отримали житло 63 родини із 1,8 млн осіб, які офіційно зареєстровані як ВПО", - сказав Немиря.

При цьому Мінрегіонбуд, за словами Немирі, не проводить моніторинг стану справ із забезпечення житлом переселенців.

Читайте також: Німеччина дає €9 мільйонів на житло для переселенців з Донбасу

"Коли члени комітету поставили запитання представнику Мінреніонбуду, а чи було в рамках міністерства чи взагалі уряду завдання з'ясувати, який існує обсяг недобудованого житла, відсоток його недобудованості, питання власності, які державні програми можуть бути виконані із залученням іноземних коштів, міжнародних організацій, двосторонніх донорів, відповідь була: "Ми не знаємо, ми такий аналіз не проводили" - зазначив Немиря.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно міністр соцполітики Андрій Рева, керівник міського підрозділу німецького Банку Розвитку Меріон Кніш і виконавчий директор Українського фонду соцінвестицій Андрій Лактіонов підписали угоду, за якою Україні надається 9 млн євро на будівництво житла для переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-