Генпрокуратура закрила справу щодо екс-заступника глави НАЗК Радецького

Генпрокуратура закрила справу щодо екс-заступника глави НАЗК Радецького

Документ
Укрінформ
Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження щодо фальсифікації документів екс-заступником голови НАЗК Русланом Радецьким.

Про це сам Радецький написав у Facebook, виклавши відповідну фотокопію листа від ГПУ до Ради адвокатів Києва. 

“Постановою слідчого від 7 лютого 2018 року кримінальне провадження від 8 червня 2017 року закрито на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України”, - йдеться у листі ГПУ.

Також, згідно з текстом листа, Радецькому повернуть вилучені речі та документи під час обшуків у рамках цієї справи, що проводилися 15 червня 2017 року.

Читайте також: НАЗК просить Кабмін призначити конкурс на звільнену Радецьким посаду

Як повідомлялося, працівники Нацполіції 15 червня 2017 року провели обшуки у робочому кабінеті тоді ще члена НАЗК Руслана Радецького. Дозвіл на доступ до приміщення правоохоронцям надала голова НАЗК Наталія Корчак на підставі ухвали слідчого судді. Обшуки проводилися у рамках справи, яку було порушено у зв'язку з підозрою, що документи, на підставі яких Радецький отримав свідоцтво на заняття адвокатською діяльністю, були підроблені.

Слідчі дії проводилися в присутності членів Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності при НААУ та Ради адвокатів Києва з метою дотримання особливостей процесуального статусу адвоката.

18 серпня Кабінет міністрів достроково припинив повноваження Радецького у зв'язку з поданням ним заяви про відставку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-