Розенко запевняє, що пільги чорнобильцям скорочувати не будуть

Розенко запевняє, що пільги чорнобильцям скорочувати не будуть

Укрінформ
На сьогодні не передбачається жодного скорочення пільг чи послаблення  соціального захисту чорнобильцям.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко журналістам у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не передбачаємо на сьогоднішній день жодних скорочень чи пільг, чи соціального захисту чорнобильців. Це чітко й однозначно, це моя принципова позиція. Навпаки, ми маємо робити все, щоб посилювати соціальний захист чорнобильців", - сказав Розенко.

Він зазначив, що у контексті пенсійної реформи здійснено частково перерахунок пенсій деяким категоріям чорнобильців.

"Зокрема, ми вирішили болюче питання по солдатах, які працювали в зоні ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, пенсія яким не була перерахована протягом останніх 15 років. Це було зроблено у жовтні", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Читайте також: В Україні понад тисячу бійців забезпечені протезуванням - Розенко

За його словами, "зараз, під час перерахунку пенсій військовим пенсіонерам, найбільшу надбавку, і це передбачено постановою уряду, отримають якраз всі військовослужбовці, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС".

Розенко переконаний, що нині необхідно рухатися в напрямку наближення виконання закону про статус ліквідатора наслідків Чорнобильської катастрофи, щоб цей закон запрацював у повному обсязі.

Тому, додав Розенко, мова жодним чином не йде про скорочення чорнобильських програм, про скасування якогось виду пільг чи компенсацій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-