Порошенко дозволив місцевій владі обмежувати продаж алкоголю

Порошенко дозволив місцевій владі обмежувати продаж алкоголю

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон, яким органам місцевого самоврядування надано повноваження обмежувати продаж алкоголю.

Відповідна інформація вказана в картці закону № 3149 "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових", опублікованій на сайті парламенту.

Так, у розділі "Проходження" статус закону оновлено на "Повернуто з підписом від Президента". Оновлення датується 23 квітня 2018 року.

Відповідно до документа, сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб'єктами господарювання у визначений згідно їх рішення час доби.

Водночас у законі немає обмежень щодо ресторанного господарства.

За торгівлю алкоголем у заборонений час передбачається адміністративна відповідальність. На сьогодні, згідно з Кодексом про адміністративні правопорушення, такі дії передбачають накладення штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: Рада дозволила владі на місцях забороняти продаж алкоголю

Цей закон набуває чинності з дня наступного за днем його опублікування.

Як повідомлялося, закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових" Верховна Рада прийняла 22 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-