Автокефалія УПЦ: Порошенко обіцяє не зволікати зі зверненням

Автокефалія УПЦ: Порошенко обіцяє не зволікати зі зверненням

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевняє, що не втрачатиме жодного дня для передачі Вселенському патріарху Варфоломію звернення щодо створення Єдиної помісної української православної.

Заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко вже перебуває у Стамбулі, зазначив глава держави у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже вдячний вчорашньому голосуванню парламенту, який яскраво продемонстрував об’єднання всієї України навколо ідеї помісної автокефальної православної церкви в Україні. Учора було фантастичне голосування. Заступник глави президентської адміністрації Ростислав Павленко зараз знаходиться у Стамбулі, я не буду втрачати жодного дня, ми передамо (звернення - ред.)", - зазначив він.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

Читайте також: Рада підтримала звернення Президента про автокефалію для УПЦ

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-