22 квітня: народний календар і астровісник

22 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні жінок-мироносиць та Вадима-Джерельника; чи будуть ще заморозки й біжимо, куди очі дивляться.

Сьогодні, третьої неділі після Великодня, церква вшановує святих жінок-мироносиць, котрі не побоялися до останнього перебувати з Христом і залишилися вірними Йому і до, і після страти. Вони ж були першими, хто дізнався і про Його Воскресіння. Це – Марія Магдалина, Марія Клеопова, Саломія, Іоанна, Марфа і Марія, Сусанна та інші.

А ще сьогодні преподобномученика Вадима. Святий жив у ІV столітті в Персії й служив архімандритом. Якось його разом із декількома учнями схопили й кинули до в’язниці. Впродовж 4-ох місяців християни перебували в ув’язненні й піддавалися жорстоким тортурам. Утім, віри вони не зреклися.

На Вадима зазвичай була мінлива погода, до того ж, це був час останніх весняних заморозків. Також цього дня йшли до джерел, молилися й набирали води. Дивилися: якщо вода чиста й прозора – рік буде вдалим і урожайним. Коли ж каламутною – можуть бути якісь проблеми: неврожай, посуха чи повінь, чиясь хвороба, епідемія тощо. Одним словом, важко було в сиву давнину: ані тобі МЧС, ні міністерства охорони здоров’я з указами…

З іменинами вітайте Тамару, Марію, Соломію, Вадима і Антонія. 

Сьогодні 8-ий місячний день. Від добродушного Рака в м’яких домашній пантофлях, Місяць перекотився на гостину до голодного Лева. Хоч сьогодні і неділя, але довго ніжитися в ліжку не бажано. Мерщій на природу, до спортзалу, або й просто на вулицю – бігати, присідати, підскакувати, качатися, віджиматися, сідати на шпагат, робити колесо і стояти на голові. До речі, сьогодні другий день Київського напівмарафну, на якому можна буде побачити учасників різних вікових категорій: від майже немовлят і закінчуючи любителями бігу ду-у-же поважного віку. Тобто, тусовка буде ще та! Хто вже набігався, може спокійно помедитувати під найближчим деревом. Цього дня зростає небезпека харчових отруєнь, тож будьте уважними! Ідеальним завершенням вихідного будуть відвідини салону краси, перукарні.     

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році: –2,3; а найтеплішим у 1950 - +29. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-