СБУ оприлюднила імена найманців ПВК

СБУ оприлюднила імена найманців ПВК "Вагнера," таємно доправлених з РФ до Сирії

Інфографіка
Укрінформ
СБУ оприлюднила дані 20 учасників приватної військової компанії Вагнера, яких за допомогою флоту приховано перевезли з російського Владивостока до Сирії.

Таку заяву голови СБУ Василя Грицака поширила прес-служба відомства.

"Прекрасно розумію, що ця інформація є дуже незручною для вищого військового та, мабуть, і політичного керівництва Росії. У зв'язку з чим МО РФ різним чином намагається "не бачити російських "їхтамнетов", ні в Україні, ні в Сирії", - йдеться в коментарі Грицака.

Читайте також: СБУ перевіряє публікацію "Нового времени" на наявність держтаємниці

Серед іншого спецслужба нагадала про числені публікації з доказами участі російських військових у війні на Донбасі та в Сирії, адже після східної України російські військові в багатьох випадках відправлялися до цієї близькосхідної країни.

Російське Міноборони у відповідь на заяву СБУ заявило, що крейсер "Варяг" нібито непридатний для таких місій (перевезення особового складу і техніки).

Грицак відповів на це, що "СБУ на додаток оприлюднює список найманців ПВК «Вагнера», які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії саме на цьому кораблі ВМФ РФ (мешканці Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія)".

"Як мінімум для двох найманців з цього списку (А. Крохуна та П. Соломонового) плавання на «Варязи» стало «подорож в один кінець»", - додали в СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-