Ситник пояснив, чому НАБУ обережно використовує прослуховування СБУ

Ситник пояснив, чому НАБУ обережно використовує прослуховування СБУ

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро обережно підходить до використовування засобів прослуховування Служби безпеки під час своїх спецоперацій, аби уникнути зливу інформації.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Скажу відверто, ми дуже обережно підходимо до використання прослуховування СБУ. Ми бачимо: на "прослушку" не поставиш - шанс в операції є, а поставиш - шансу немає. Підрозділ "К" СБУ бачить усі наші заявки на прослуховування. І вони використовують цю обізнаність, щоб зашкодити нам у роботі", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи оговталося НАБУ після викриття СБУ у грудні минулого року частини агентурної мережі бюро, Ситник сказав: "Це був неприємний удар з боку підрозділу "К" СБУ. Я був би не щирим, коли б сказав, що це пройшло безслідно для НАБУ. Але якщо відверто, ми постійно чекаємо удару і намагаємося себе загартовувати. Останні два роки на НАБУ здійснилася ціла хвиля атак. І ми розуміємо, що у найближчому майбутньому це наша реальність".

Директор НАБУ вважає, що ризику зливу інформації можна уникнути у разі ухвалення Верховною Радою законопроекту, котрий надає бюро право на автономне прослуховування. 

"Цей законопроект схвалений Комітетом з питань запобігання і протидії корупції і уже півтора року лежить у парламенті. Депутати бояться його ухвалювати. Якщо в частині Антикорупційного суду іще можна бути обережним оптимістом, то в частині прослуховування - це нереально. Тому ми змушені працювати з урахуванням можливого зливу інформації", - зазначив він.

Читайте також: Луценко і Ситник не знайшли криміналу на плівках з кабінету Холодницького

Як повідомлялося, у грудні 2017 року директор НАБУ звинуватив СБУ і ГПУ у втручанні у спецоперацію бюро з викриття корупції у Державній міграційній службі. Ситник заявив, що через обшуки у конспіративних приміщеннях НАБУ було зірвано всі спецоперації, які здійснювалися підрозділом офіцерів під прикриттям.

У заяві відомства йшлося, що працівники СБУ незаконно затримали агента НАБУ, який документував один "з епізодів за участю першого заступника голови Державної міграційної служби України".

Водночас у ДМС заявили про затримання "агента" НАБУ під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій. Сама чиновниця ДМС заперечує вимагання хабара в агента НАБУ. Згодом Пімахова написала заяву про звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-