Луценко і Ситник не знайшли криміналу на плівках з кабінету Холодницького

Луценко і Ситник не знайшли криміналу на плівках з кабінету Холодницького

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що після аналізу записів із кабінету керівника САП Назара Холодницького дійшов висновку про відсутність підстав для притягнення останнього до кримінальної відповідальності.

Про це він сказав на брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Воно (прослуховування - ред.) було виявлено працівниками УДО, що обслуговує Холодницького, приблизно через 6 тижнів записів, відтак на цьому оперативне прослуховування було завершено. Далі після десь 10 днів процедур легалізації цих плівок і дозволу на їх розсекречення вони, ці плівки, лягли на стіл мені. Їх аналізували я і директор НАБУ (Артем Ситник - ред.). І він, і я окремо в різні дні дійшли висновку, що в них ясно вбачаються дисциплінарні порушення. Одразу скажу, що жодних хабарів, які вимагав або отримував Холодницький, там не зафіксовано. І тому (підстав для - ред.) жодного кримінального переслідування на цей момент я не вбачаю", - сказав Луценко.

Водночас він зазначив, що частину розмов і вказівок, які були озвучені Холодницьким у своєму кабінеті, "ми - я і керівник НАБУ - розглядаємо як порушення, грубе порушення наших нормативних відомчих документів, які обов'язкові для всіх прокурорів, відтак звернулися до КДКП".

"КДКП має три варіанти дій: відмовити в нашій заяві, якщо вони не вбачають дисциплінарних порушень; задовольнити її і накласти на нього покарання, таке, як пропонують заявники, - зняти з роботи, або оголосити догану, що також є теоретично можливим", - додав генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, САП виявила прослуховування в кабінеті керівника Антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Читайте також: Доповідачем у справі Холодницького призначили викладача київського вишу – ГПУ

Пізніше Луценко заявив, що ГПУ разом з НАБУ дійсно проводять розслідування стосовно співробітників САП, в тому числі Холодницького.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, розслідування щодо Холодницького почали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництвом САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. У зв'язку з цим в кабінеті Холодницького був встановлений прослуховуючий пристрій.

ГПУ і НАБУ направили до дисциплінарної комісії прокурорів скарги на Холодницького про вчинення дисциплінарних проступків.

Генпрокурор Луценко також звернувся до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо розгляду питання зняття Холодницького з посади його заступника та керівника САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-