Доповідачем у справі Холодницького призначили викладача київського вишу – ГПУ

Доповідачем у справі Холодницького призначили викладача київського вишу – ГПУ

Укрінформ
Глава ГПУ Юрій Луценко не має впливу на справу керівника САП Назара Холодницького і цим питанням займається винятково Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів.

Про це Луценко заявив під час брифінгу у Національній академії прокуратури України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Справа Холодницького знаходиться зараз не в моїх руках і не в руках будь-кого в цій країні, а в руках членів КДКП - вони прийняли заяви пана Ситника (директора НАБУ Артема Ситника - ред.), а трошки пізніше - і пана Луценка про те, що ми вбачаємо ознаки грубих дисциплінарних порушень в діях, словах і намірах пана Холодницького. Автоматизована система відібрала доповідача, одного з членів КДКП", - зазначив генпрокурор.

Луценко зауважив, що за розподіленням системи доповідачем став не прокурор, а викладач київського університету, який взяв цю справу до свого провадження і який наразі вивчає заяви і очікує від Холодницького пояснення письмово або усно.

"Надалі (а дата поки не призначена) відбудеться призначення засідання, щоб отримати відповіді Холодницького. Коли це відбудеться - я не знаю. Як тільки доповідач прийме рішення, що він готовий, а закон йому дає до місяця на це, після цього в відкритому режимі відбудеться засідання КДКП, на яке мають з'явитись два заявники або їх представники, сам Холодницький і далі буде рішення", - зазначив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, САП виявила прослуховування в кабінеті керівника Антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Зазначалося, що займалися прослуховуванням НАБУ і ГПУ.

22 березня Холодницький підтвердив прослуховування в своєму кабінеті. Пізніше Луценко заявив, що ГПУ разом з НАБУ дійсно проводять розслідування стосовно співробітників САП, в тому числі Холодницького.

Читайте також: Луценко заявив, що не зможе керувати САП у разі відставки Холодницького

За словами директора НАБУ Артема Ситника, розслідування щодо Холодницького почали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництвом САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. У зв'язку з цим в кабінеті Холодницького був встановлений прослуховуючий пристрій.

ГПУ і НАБУ направили до дисциплінарної комісії прокурорів скарги на Холодницького про вчинення дисциплінарних проступків. Холодницький пізніше заявив, що не ознайомлений зі скаргою, яку на нього подали ГПУ і НАБУ, однак він буде наполягати на публічності розгляду справи і на оприлюдненні всіх матеріалів.

Генпрокурор Юрій Луценко звернувся до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо розгляду питання зняття Холодницького з посади його заступника та керівника САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-