Луценко заявив, що не зможе керувати САП у разі відставки Холодницького

Луценко заявив, що не зможе керувати САП у разі відставки Холодницького

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко наголосив, що не може виконувати функції керівника САП. 

Водночас, за його словами, Національне антикорупційне бюро не зможе працювати без САП: потрібне рішення парламенту про зміни в законодавстві.

Про це Луценко заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Єдина функція, яку я теоретично можу здійснювати, - це підписувати рішення про зміну прокурора або складу групи прокурорів САП. Але при цьому для мене імперативна, тобто обов'язкова, заборона на те, щоб знати матеріали їхніх справ або давати вказівки у справі, розглядати скарги слідчих на прокурора тощо. Тобто генпрокурор у принципі не може керувати САП у разі зняття або відставки Назара Холодницького. До того ж я прекрасно розумію, що без САП НАБУ не працює. Це два сіамські близнюки; неможливо детективу працювати без прокурора!" - сказав генпрокурор.

За його словами, вихід із патової ситуації один - "рішення парламенту про якісь зміни в законі".

"Ось чому я не мрію, не хочу і категорично зроблю все від мене залежне - щоб не збільшувати свої повноваження щодо НАБУ. Мені своєї роботи вистачає по горло", - запевнив Луценко.

Читайте також: НАБУ оприлюднило записи розмов із кабінету Холодницького

Як повідомляв Укрінформ, САП виявила прослуховування в кабінеті керівника Антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Зазначалося, що займалися прослуховуванням НАБУ і ГПУ. 

22 березня Холодницький підтвердив прослуховування в своєму кабінеті. Пізніше Луценко заявив, що ГПУ разом з НАБУ дійсно проводять розслідування стосовно співробітників САП, в тому числі Холодницького.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, розслідування щодо Холодницького почали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництвом САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. У зв'язку з цим в кабінеті Холодницького був встановлений прослуховуючий пристрій.

ГПУ і НАБУ направили до дисциплінарної комісії прокурорів скарги на Холодницького про вчинення дисциплінарних проступків. Холодницький пізніше заявив, що не ознайомлений зі скаргою, яку на нього подали ГПУ і НАБУ, однак він буде наполягати на публічності розгляду справи і на оприлюдненні всіх матеріалів.

Генпрокурор Юрій Луценко звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо розгляду питання зняття Холодницького з посади його заступника та керівника САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-