13 квітня: народний календар і астровісник

13 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Хто сьогодні знову святкує Новий рік і вийде сухим з води, та про що думати, чекаючи на Ґодо.

Втішна новина: снігу більше не буде. Крім того, сьогодні всесвітній день рок-н-ролу, а в Таїланді – національний Новий рік – Сонгкран. Тайці, особливо діти, виходять на вулиці й поливають один одного та всіх зустрічних водою. Точнісінько як у нас у Поливаний понеділок. А ще фарбують тальком і бажають усіляких гараздів. З упевненістю можна сказати: сухим сьогодні ніхто не залишиться, тож кого не окропили на Великдень чи не полили у понеділок – мерщій до Таїланду. Живильна волога гарантує щастя та добробут упродовж року.

У США розпочинається, вже традиційно, міжнародний фестиваль вівсянки. Ось вже протягом декількох десятиліть вівсянка намагається протистояти самозакоханому пухкому гамбургеру, але здобути перемогу їй все ж не вдається. Учасники фестивалю беруть участь у різноманітних яскравих дійствах і конкурсах, а переможець отримує ще й чималий грошовий приз. Мабуть у якості компенсації.

А що в нас? У нас згадується святий преподобний Іпатій цілитель. Йому моляться, просячи зцілення від різноманітних хвороб, від безпліддя, кровотеч, а також тоді, коли в породіллі раптово пропадає молоко.

Іменинники сьогодні Веніамін, Іван, Інокентій, Йосип.

Завершується черговий місячний цикл (сьогодні 27-ма місячна доба), Місяць у веселих рок-н-рольних Рибах. Доведеться чогось позбутися, позбавитися, з чимось чи кимось розпрощатися. Але це не буде втратою, радше навпаки – звільненням, зціленням, набуттям свободи. З’явиться певний простір у фізичному і духовному планах. Проблеми, хвороби, негативні життєві сценарії можуть піти з вашого життя назавжди. Ці дні перед новим місяцем пройдуть під впливом конфігурації Марс, Венера, Нептун, тож цілком можливо, що деякі питання вирішуватимуться досить незвичним, навіть дивовижним чином. Тож очікуйте на чарівника або фею. Особливо ввечері. І ні слова про Ґодо.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1954 році: – 3,9; а найтеплішим у 1959 - +22,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-