Пожежна небезпека: ДСНС пропонує закрити 16 торгових центрів та 18 шкіл і дитсадків

Пожежна небезпека: ДСНС пропонує закрити 16 торгових центрів та 18 шкіл і дитсадків

Укрінформ
Державна служба України з надзвичайних ситуацій перевірила 1319 торгово-розважальних центрів, шкіл, садків і лікарень та виявила понад 15 тисяч порушень пожежної безпеки.

За порушення вимог пожежної безпеки до суду подано позови на закриття 37 таких об'єктів. 

Про це розповів у середу голова ДСНС Микола Чечоткін на засіданні уряду, представляючи проміжний звіт за підсумками перевірок об'єктів масового перебування людей щодо дотримання в них вимог техніки пожежної безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні перевірено 1319 об'єктів, з яких 937 шкільних і дошкільних закладів, 56 лікарень зі стаціонарним лікуванням, 326 торговельно-розважальних центрів і об'єктів дозвілля. Під час перевірок виявлено понад 15 тисяч порушень,  з яких більше 5 тисяч не усувалися  протягом тривалого часу", - сказав Чечоткін. 

За його словами, найгірший стан з виконанням приписів ДСНС - у Донецькій, Сумській і Тернопільській областях, де не виконується понад 60 відсотків запропонованих заходів безпеки. 

Читайте також: Уряд розгляне посилення відповідальності місцевої влади за пожежну безпеку

Очільник ДСНС повідомив, що всього на керівників цих об'єктів накладено 1200 адміністративних стягнень, а за порушення вимог пожежної безпеки до суду  подано позови на закриття 37 об'єктів, з яких 16 торговельно-розважальних центрів, 18 дошкільних і шкільних навчальних закладів  і 3 лікарні.

Чечоткін зауважив, що загалом перевіркам підлягає понад 30 тисяч об'єктів масового перебування людей, з яких більше 4 тисяч торговельно-розважальних центрів, майже 2 тисячі лікарень, понад 25 тисяч шкіл і дитячих садків. Для проведення наглядових заходів залучено понад 2300 працівників ДСНС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-